Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран портокалов сладкиш

Сиропиран портокалов сладкиш

Сиропиран портокалов сладкиш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Греховно вкусен сладкиш с изкусителен аромат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • портокалов сок - 100 мл
  • олио - 60 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л. Нескуйк
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • сода за хляб - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.равна
  • брашно - 300 г
  • портокали - 4 бр.
  • шоколад - 40 г настърган
  • течен шоколад - 2 - 3 с.л. за намазване
  • сироп
  • прясно мляко - 180 - 200 мл
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • нескуйк - 2 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се мед, олио, портокалов сок, канела и Нескуйк. Разбърква се с телена бъркалка. Сипва се сода и бакпулвер в брашното и пресяваме в яйчената смес, накрая добавяме и 1 с.л. настъргана кора от портокал.

Разбърква се на гладка кексова смес, която се сипва върху хартия за печене в малка тавичка.

Печем блата в загрята фурна 180 градуса около 35-40 минути, проба с клечка да излезе суха.

В подходящ съд се загрява прясното мляко, добавя се захар, Нескуик, масло и течен шоколад. Бърка се, докато се разтопи, и се охлажда.

Изваждаме сладкиша и хартията се сваля. С дървено шишче се правят дупки и с лъжица се залива с шоколадовото мляко. Поставя се в чиния, намазва се отгоре с течен шоколад.

Гарнира се с тънки кръгчета портокал и настърган шоколад. Нарязва се и хапваме с кеф, всяка хапка е портокалова наслада за небцето.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: