Начин на приготвяне
Измиваме добре свинските кости и заливаме с вода в тенджера. Слагаме на котлона и като кипне водата и се образува пяна, изливаме, изплакваме костите и отново заливаме с вода.
Слагаме да се варят, като при необходимост обираме с лъжица, образувала се пяна. Слагаме в чорбата и парче праз или лук и черен пипер на вкус.
Варим свинските кости до готовност, да се отделя лесно месото от тях.
Когато са сварени, изваждаме от бульона и също така изваждаме лука или праза.
Почистваме месото от костите и отново връщаме в чорбата. Прибавяме лъжица олио или парченце краве масло. Посоляваме на вкус.
При необходимост доливаме още малко вода и кипваме отново чорбата.
Сервираме готовата чорба гореща с оцет и стрити люти чушки или чесън.