Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки свински пържолки с шампанско

Крехки свински пържолки с шампанско

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Крехки свински пържолки с шампанско
Снимка: Нина Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Шампанско и пържоли - това е най-актуалната кулинарна двойка"

Необходими Продукти

  • свински пържолки - 1 кг
  • майонеза - 200 г
  • лук - 3 - 4 големи глави
  • вино - 2 чаши (може и шампанско ако Ви е останало от празниците :)
  • кашкавал - 150 г
  • мазнина
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - може и на прах
  • магданоз - сушен или пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолките начукайте добре и овкусете с подправки на вкус (сол, червен пипер, черен пипер).

В голяма тава с намазано дъно с олио ги подредете. Отгоре поръсете с магданоза и чесъна (ако е суров, го минете през преса за чесън).

След това намажете пържолките с пласт майонеза и отгоре наредете нарязаният на кръгчета лук. Следва отново пласт майонеза.

Залейте с 2 чаши вино или шампанско и печете в силно загрята фурна 60 минути.

Преди да извадите пържолките, ги наръсете с настърган кашкавал и оставете още малко във фурната, докато се разтопи кашкавалът и се запече.

Пържолките стават невероятно крехни и сочни.

Добър апетит :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: