Студена чорба от леща

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
58294240
Студена чорба от леща1 / 2
28/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тази супа се консумира студена и също е много вкусна"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 1 глава
  • целина - 1 връзка
  • червена чушка - 1 бр.
  • босилек - 1 връзка
  • магданоз - ½ връзка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме лещата с вода и когато започне да ври, слагаме нарязаните зеленчуци – морков, лук, целина, картоф, два обелени домата, половината глава чесън и червената чушка.

Когато всичко се свари много добре, пасираме и посоляваме на вкус.

Отделно нарязваме целината, другата глава лук, останалия чесън, босилека и един домат. Пасираме и тях и подправяме с олио.

Сервираме супата от леща студена, като добавяме пасираните зеленчуци и поръсваме с черен пипер.

По желание може да гарнирате със сирене.

Студената чорба от леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: