Сиропирани охлюви

28/01/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33573402
"Усмивките на децата са най-основателната причина да приготвита сочни сиропирани охлювчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 171
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 800 г
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • За намазване на корите
  • ядки - смлени орехови
  • масло - 125 г стопено
  • За сиропа
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимон - сока на 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват. След като кипне сиропът, се оставя да ври 5 минути, отстранява се от огъня и се добавя сокът на лимона.

От продуктите за тестото се замесва меко, еластично тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 15 минути.

Дели се на четири равни части, всяка се разточва на тънка кора.

Всяка кора се намазва със стопено масло и се поръсва със смлените орехови ядки.

Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.

Охладени се поливат със студен сироп.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар