Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова Торта»Пълнена пияна кокосова торта

Пълнена пияна кокосова торта

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254942644302
Пълнена пияна кокосова торта1 / 2
29/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 20 г (брашно)
  • За крема
  • прясно мляко - 750 мл
  • брашно - 9 с.л. равни
  • краве масло - 125 г
  • ром - 3 с.л. (коняк или уиски)
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 150 мл
  • за глазурата
  • какаова глазура - 180 г
  • олио - 20 мл
  • вода - 20 капки
  • прясно мляко - 30 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сладко - по избор за пълнежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта добре. Брашното и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа, като се разбърква с дървена лъжица. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с падащо дъно и се пече на 200 г до суха клечка. Оставя се напълно да изстине.

Изрязва се съвсем тънък блат най-отгоре, който ще послужи за капаче при сглобяването. След изрязване на капака, блатът се издълбава, а трохите се събират в купа. Те ще са пълнежа на крема.

Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат на котлон да заври. Брашното се размива с водата. След завиране се добавя към млякото и се бърка до получаването на крема. Дърпа се от котлона и се добавя ванилията, маслото и алкохолът. Разбърква се добре. След разтопяването се добавят трохите от блата и се обърква добре.

Във формата, в която сте пекли блата, се поставя долният издълбан блат. Сладкото се слага като кръг (средата да си остане блат само). Изсипва се горещият крем и се закапачва с тънкия блат.

Глазура:

На водна баня слагате шоколада олиото и водата. Като започне да се топи шоколадът, се добавя и млякото. Разбърква се до хомогенизиране на съставките и се залива тортата.

Докато е гореща заливката с нож настъргвате от останалия шоколад да се получат фигурки. Оставете ги да падат произволно.

Оставете тортата да почине и да си попие 4 -5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: