Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта добре. Брашното и бакпулверът се пресяват и се добавят към сместа, като се разбърква с дървена лъжица. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с падащо дъно и се пече на 200 г до суха клечка. Оставя се напълно да изстине.
Изрязва се съвсем тънък блат най-отгоре, който ще послужи за капаче при сглобяването. След изрязване на капака, блатът се издълбава, а трохите се събират в купа. Те ще са пълнежа на крема.
Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат на котлон да заври. Брашното се размива с водата. След завиране се добавя към млякото и се бърка до получаването на крема. Дърпа се от котлона и се добавя ванилията, маслото и алкохолът. Разбърква се добре. След разтопяването се добавят трохите от блата и се обърква добре.
Във формата, в която сте пекли блата, се поставя долният издълбан блат. Сладкото се слага като кръг (средата да си остане блат само). Изсипва се горещият крем и се закапачва с тънкия блат.
Глазура:
На водна баня слагате шоколада олиото и водата. Като започне да се топи шоколадът, се добавя и млякото. Разбърква се до хомогенизиране на съставките и се залива тортата.
Докато е гореща заливката с нож настъргвате от останалия шоколад да се получат фигурки. Оставете ги да падат произволно.
Оставете тортата да почине и да си попие 4 -5 часа.