Начин на приготвяне
Празът се измива добре и се блендира на ситно. Обелените моркови се нарязват на колелца, а картофите - на едри кубчета.
В тенджера загряваме мазнината и в нея сотираме празa. Прибавяме последователно и останалите зеленчуци - морковите, картофите, зеления и червения фасул. Сипваме зеленчуковия бульон и похлупваме съда. Оставяме да къкри 25-30 минути на слаб котлон.
Време e да приготвим телешките кюфтенца. В купа смесваме съставките - накиснатия и отцеден хляб, каймата, яйцето и смления лук. Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица.
Офармяме кюфтенца с големината на орех. Поставяме ги в чиния и охлаждаме за 10 минути.
Загряваме в тиган растителната мазнина и в нея запържваме за кратко кюфтетата от двете страни. Изваждаме ги върху кухненска хартия, за да попие мазнината. Към сварилите се зеленчуци прибавяме ситно нарязан магданоз.
Връщаме кюфтенцата в супата и оставяме да покъкрят в нея 5-7 минути. Сервираме топла, с прясно смлян черен пипер.
Съвет: Можете да отстраните супата от котлона, да отделите и пасирате 1/3 от нея. Връщате и смесвате в тенджерата пасираната смес и кюфтетата.