Пилешка мешаница

Пилешка мешаница
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Вкусно и красиво, защото храната трябва да радва не само небцето, но и очите"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • зелена чушка
  • червена чушка
  • гъби - 200 г
  • домати - 2 бр. рендосани
  • чесън - 2 скилидки
  • бекон - 100 г
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • червен лук - 1
  • лук - 1 бр. (обикновен)
  • червено вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • пилешки бульон - 1
  • сметана - 150 мл за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете пилешкото и извадете в тавичка.

В същата мазнина сложете чушките и бекона. Щом омекнат, добавете и гъбите.

Когато изври водата, сложете лука, който сте нарязали на полумесеци.

След няколко минути добавете доматите с чесъна, виното и киселите краставички.

Налейте 1 ч.ч. вода, сложете подправките и прехвърлете в тавичката при месото.

Печете на 180 градуса 50 мин. След това налейте сметаната и оставете запеканката още 20 минути във фурната.

Пилешката мешаница е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: