Пилешка мусака

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Пилешка мусака1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3-4
"Не разваляйте хубавата мусака с кайма, а я пригответе с пилешко месо"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г, сварено
  • картофи - 500 г, сварени
  • моркови - 1 брой, сварен
  • чушки - 2 броя, печени и обелени
  • домати - 2 броя, настъргани
  • лук - 1 брой
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по вкус, млян
  • чубрица - 1 к.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, морковът, картофите и чушките се нарязват на малки парчета, а лука - на ивици. Посоляват се леко.

Тава с размери 30х20см се намазва с олио и в нея се подреждат първо картофите, след това морковът, чушките, месото и лука.

Върху тях се изсипват доматите, поръсват се с черния пипер. Ястието се запича на 180 °C за 15-20 минути.

Яйцата се разбиват, смесват се с млякото и с получената смес се заливат продуктите в тавата.

Отгоре се поръсват с малко чубрица и 2-3 лъжици олио. Мусаката се допича до зачервяване само на горен реотан.

Излизат 4-5 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
515
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

краси
краси
Много вкусно стана
11.01.2014 20:27
4
1