Пилешка плескавица

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилешка плескавица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-3
"Една или две плескавици да ви приготвим, много са вкусни"

Необходими Продукти

  • за плескавицата
  • пилешки гърди - 600 г
  • лук - 2 - 3 връзки пресен
  • гъби - 300 гр. мариновани
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • за соса
  • сирене - 1 пак. 110 г крема
  • горчица - 2 - 3 с.л.
  • сос - 1 - 2 с.л. унисос
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за соса и разбийте до хомогенност. Приберете готовия сос в хладилник и пристъпете към приготвяне на плескавиците.

Смесете пилешките гърди, наситнения лук и гъбите. Подправете със сол и черен пипер и смелете на кайма. Готовата кайма разделете на две и се опитайте да оформите 2 кръгли плескавици. Загрейте малко масло и запържете последователно плескавиците от двете страни.

Поднесете плескавиците обилно намазани с приготвения сос и гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: