Зимна супа с кюфтенца

ЗорицаЗорицаГуру94525629184
29/01/2018
"И малки, и големи искат да опитат от тази ароматна зимна супа с кюфтенца "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 696
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едната глава кромид лук се нарязва на ситно и се смесва с каймата, яйцето и подправки - сол, черен пипер и кимион. Омесва се и се оформят малки кюфтета.

В по-дълбока тенджера се налива олиото и се изпържват кюфтенцата.

Изваждат се в чиния и в същата мазнина последователно се запържват другата глава наситнен кромид лук, празът, нарязаните на кубчета моркови, нарязаните на ситно чушки, накрая се добавя целината и нарязаните картофи.

Налива се телешкия бульон и супата се оставя да ври 30-40 минути. След това се взема малко от бульона и след като леко се охлади, в него се разтваря брашното и червеният пипер.

На тънка струйка се изсипва при непрекъснато бъркане в супата, пускат се в нея и кюфтенцата и се оставя да поври 7-8 минути, след което се сваля от котлона.

Добавят се подправките на вкус - сол, черен пипер, кимион и джинджифил.

Преди сервиране супата се поръсва с магданоз и наситнените скилидки чесън.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар