Пълнени мариновани чушки с кайма и ориз

Радка СлавоваРадка СлавоваПомощник Готвач611
29/01/2018
"И както би казала Мария-Антоанета - щом нямате пресни чушки, напълнете мариновани чушки с кайма и ориз "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 130
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва с олиото, прибавя се каймата, чубрицата, кимионът, черният пипер, оризът и 1 ч.ч. вода, да се понадуе ориза.

Чушките са от туршия, леко кисели. Пълнят се с готовата плънка и се поставят в тенджера под налягане.

Налива се вода да се покрият, слага се 1 ч.л. сол, затискат се с една чиния, за да не се надигат при варене.

Чушките се варят 10 минути.

Готови се изчаква да се охладят и се вадят от тенджерата.

Сосът се приготвя, като брашното се разбива добре с киселото мляко, прибавя се яйцето.

В тенджера се запържва олио с червен пипер и се прибавя водата от варенето на чушките.

Щом заври, се взема един черпак от него и по малко се изсипва в сместа с яйцето, за да не се пресече.

Прибавя се към соса, оставя само да заври и е готов.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар