Начин на приготвяне
Лукът се запържва с олиото, прибавя се каймата, чубрицата, кимионът, черният пипер, оризът и 1 ч.ч. вода, да се понадуе ориза.
Чушките са от туршия, леко кисели. Пълнят се с готовата плънка и се поставят в тенджера под налягане.
Налива се вода да се покрият, слага се 1 ч.л. сол, затискат се с една чиния, за да не се надигат при варене.
Чушките се варят 10 минути.
Готови се изчаква да се охладят и пълнените чушки се вадят от тенджерата.
Сосът се приготвя, като брашното се разбива добре с киселото мляко, прибавя се яйцето.
В тенджера се запържва олио с червен пипер и се прибавя водата от варенето на чушките.
Щом заври, се взема един черпак от него и по малко се изсипва в сместа с яйцето, за да не се пресече.
Прибавя се към соса, оставя само да заври и е готов.