Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Плодово-шоколадова торта с много крем

Плодово-шоколадова торта с много крем

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Плодово-шоколадова торта с много крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
Порции
20
"С много плодове и още повече шоколад - точно така си представяме перфектната торта"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 6 бр.
  • компот - 1 бр. по избор
  • крем - ванилия
  • плодове - ягоди, киви, банани
  • за сметановата заливка
  • подсладена сметана - 3 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • за шоколадовата заливка
  • млечен шоколад - 2 бр.
  • мляко - 50 мл
  • лимонова есенция
  • за декорациите рози
  • шоколад - 1 и 1/2 бр.
  • пудра захар
  • за декорациите листа
  • бял шоколад - 1 бр.
  • пудра захар
  • готварска боя - зелена
  • бисквити орео - натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се правят шоколадовите розички, за да има време да се охладят и да стегнат. Разтапяте шоколада със съвсем малко мляко на водна баня.

Белият шоколад се разтапя отделно, като се добавя и боята до получаване на желания цвят. Към сместа се добавя пудра захар до достигане на тестена консистенция. Не се притеснявайте, ако се получат трохи, съберете ги в дланите си и топлината ви ще ги слепи. Оформете топка, ако ви се получи мазничко, добавете още малко пудра захар. Оформяте нещо като шоколадово тесто. Няма да е перфектно, но щом имате топка, която запазва формата си, сте готови.

Сложете за 5-6 мин в хладилник да се стегне. След като го извадите, не се притеснявайте, ако е твърдо като камък, задръжте го в длани, само ще се отпусне. От тестото късате малки парченца, правите топчета и с чаша ги разточвате малко до овал. Аз използвах по 4 овала за роза. Завивате ги едно в друго и оформяте по ваш вкус като пластелин.

Плочката е от големичко парче тесто, разточено до определена дебелина и от него изрязах правоъгълник.

Листата също големичко парче, разточвате малко и изрязвате форми по ваш избор. С клечка за зъби може да нарисувате детайли. Докато работите с шоколадовото тесто, най-важни са времето и топлината от дланите ви. Ако ви се разкъса тестото, винаги може да го залепите отново леко с пръсти. Колкото по-дълго оставяте парченцата тесто настрани, толкова по-твърди ще станат. Готовите декорации поставете леко настрани и те сами се втвърдяват.

За блатовете аз използвах готови (много се забавих във времето). Всеки блат го сиропирате с компот по желание. Мажете с крем и редите плодове. Тази процедура е с 4 от блатовете.

За вторият етаж блатовете се разрязват на половина и така се получата 4 по-малки. Процедурата при тях е същата, но вместо крем сложих сметана.

След това цялата торта се залива със сметанова заливка: подсладената готварска сметана + 3 с.л. захар (по лъжичка на всяка чаша) бъркате до получаване на връхчета, запазващи формата си над сметаната. Заливате и покривате блатовете, ако е необходимо и 2 пъти. В шоколадовата заливка (добавих и аромат лимон) разтопен шоколад (обикновен млечен) (в случая използвах 2) + мляко, разтапяте на водна баня или в микровълновата. Ако използвате микровълнова, наглеждайте на всеки 10 сек - много бързо изгаря (особено кафявият шоколад).

В случая към 2-та шоколада добавих 50 мл мляко. Заливате. Изчакайте малко да стегне и декорирайте с натрошените бисквити Орео и плодовете.

Декорирайте и се забавлявайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: