Капама по нашенски

ИванИван
Новак
17
Капама по нашенски1 / 2
19/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Толкова вкусна капама, както я приготвят в България, никъде няма да намерите"

Необходими Продукти

  • кисело зеле
  • пилешко месо
  • телешко месо
  • свинско месо
  • суджук
  • кървавица
  • сланина - парче
  • ориз
  • подправки - кимион, чубрица, черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме от киселото зеле по големи листа за сарми. Разбъркваме измития ориз с подправките и завиваме сърми. Оставяме ги на страни, вземаме голямо глинено гърне и започваме да редим продуктите.

На дъното поставяме парчето сланина, след което покриваме с малко нарязано кисело зеле. Поставяме телешкото месо, пак покриваме с кисело зеле.

След това свинското месо, отново покриваме с зелка, после слагаме пилешко, пак зеле, суджук и кървавица и най-отгоре нареждаме сармите. Заливаме с една чаша червено вино и една чаша зелев сок. Покриваме плътно гърнето с фолио.

Печем пет-шес часа като първоначално включваме фурната на 200 градуса за около час и след това намаляваме на 120-130 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
42
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гост
гост
това е и моята капама,но за съжаление без суджук и кървавик,защото си нямаме вече домашен,а тези в магазина не струват...............наистина няма по вкусно ядене
18.12.2013 18:51
1
1
Покажи всички подкоментари
Ели
Ели
Много вкусно стана .
28.10.2013 08:59
Хр. Костадинова
Хр. Костадинова
няма по-вкусна гозба!
27.10.2013 21:57