Испански ориз на фурна

Испански ориз на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Когото опитате испански ориз на фурна, тогава разбирате, че човек наистина може да се влюби в едно ястие"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 шепа
  • бекон - 1 шепа
  • кървавици - 2 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч. или бульон
  • картоф - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • нахут - шепа сварен
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • шафран - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете нахута в тенджера да готовност.

В гювеч изпържете до златисто месото. Добавете ориза и когато стане прозрачен, налейте водата (може да ползвате част от нахутената вода).

Щом заври, сложете нахута, наредете картофите на колелца, домата, чесъна, който сте изчистили от големите външни люспи и подправките.

Печете ориза на 200 градуса до извиране на водата.

Сервира се с чеснова майонеза.

Испанският ориз на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: