Ориз Басмати с пилешко и гъби на тиган

31/01/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17711272
"Ароматно ястие, което носи наслада във всяка една хапка "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 887
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз басмати - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • мариновани гъби - 100 г
  • пилешко филе - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива на течаща вода и се сварява до готовност, след което се отцежда хубаво.

В сгорещен тефлонов тиган се задушава пилешкото месо, нарязано на ситни кубчета, морковите, чушката, гъбите и подправките, докато омекнат.

Добавя се оризът и се пържи на тигана още 5 минути, като се бърка постоянно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар