Консервирани чери домати

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
01/02/2018
"Лесно и бързо ще консервирате чери доматки за зимата, запазвайки неповторимия им вкус и аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 886
  • Преглеждания за месеца1377
  • Преглеждания за седмицата547
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За два малки буркани с вместимост по 400 г ви трябват около 1 кг чери домати.

На дъното на всеки буркан слагам по 1 к.л. сол, по една нарязана на филийки скилидка чесън и няколко зрънца черен пипер.

Чери доматките се измиват и се слагат в малки буркани с винт, като леко се притискат, за да се съберат повече в буркана. Може да добавите малко магданоз, риган или босилек по ваш вкус.

За да запазя вкуса и аромата на домашните чери доматчета, предпочетох да ги консервирам без билки. При следващо консервиране може би ще сложа и малко пресни билки.

Заливат се с малко вода - около 150 мл на буркан и се затягат капачките. Слагат се в съд с вода, на дъното на който се сложили памучна кърпа.

Водата трябва да облива бурканите поне два пръста над капачките. Стерилизират се за 10 минути след завирането на водата.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
12.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар