Заешко месо с лапад и ориз

03/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Вкусно заешко по селски с лапад и ориз - непременно опитайте тази вкусна гозба "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо423
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • лапад - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • джоджен - 1 ч.л. (сух)
  • ориз - 1 к.ч
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции и сложете в тенджера с олиото, добавете и нарязания лук. Задушете ги заедно след което сипете червен пипер и вода.

Оставете да ври на умерен котлон, след което нарежете замразения лапад, ако нямате пресен и бланширан.

Заедно с лапада, след като поври и месото започне да се къса, добавете измития ориз и джоджена.

Варете манджата до сваряване на ориза, сервирайте гореща.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар