Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Руладини»Заешки вързопчета с чудна плънка и сос

Заешки вързопчета с чудна плънка и сос

Заешки вързопчета с чудна плънка и сос
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Изискано меню за специални гости, които искате да впечатлите с кулинарните си умения"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 600 г
  • шунка - 150 г
  • печурки - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 60 г
  • масло - 30 г
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л
  • черен пипер - щипка
  • соев сос - 1 к.ч
  • сол
  • за соса
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • топено сирене - 50 г
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • брашно - 1 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво изкиснете заешкото месо в студена вода и оцет. С много остър нож отделете месото около костите на бутчетата и гръбнака на заека.

Пригответе си 4 еднакво тънки части, където е по-дебело месото, леко начукайте. Поръсете със сол и черен пипер.

Гъбите почистете и запържете със пресния лук и масло. Шунката нарежете на дребни кубчета.

Върху всяко парче сложете от шунката, гъбите и топено сирене, в горния край завържете с конец да получите вързопче.

Намажете тавичка с олио и поставете вързопчетата, върху всяко в центъра сложете по парче масло и напръскайте обилно със соев сос.

Сложете да се запичат във умерена фурна, когато се зачервят извадете и поръсете със настърган кашкавал.

Соса пригответе, като загреете млякото със сметаната и топеното сирене, разбъркайте хубаво и прибавете бульона и накрая брашното за получаването на гладък сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: