Сурова шоколадова торта

ЕленаЕленаЧирак5878
04/02/2018
"Невероятна шоколадова торта без печене - точно като за вас "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 177
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За блата
  • орехи - 200 г
  • фурми - 12 бр.
  • ванилия - 1/4 есенция
  • За Плънката
  • авокадо - 3 бр.
  • банани - 1 бр.
  • натурално какао - 2 с.л. ( сложих повече, защото обичам леко горчиво )
  • сусамов тахан - 2 с.л. ( ще стане с какъвто и да е, не е нужно да е най - скъпия)
  • мед - 2 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • какаово масло - 1 с. л. (маслата са по желание, но е желателно да сложите поне едното за по - наситен вкус)
  • ванилия - 1 есенция
  • портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застила се с хартия за печене формата за торта (с диаметър 20 см). Ако формата ви е по-широка, умножете продуктите с 1. 5 или 2 пъти. От моята се получават идеални 8 парчета.

За приготовлението на блата се пасират фурмите с орехите в блендер, така че да се получи лепкава смес. После се изсипва на дъното и се натъпква както ви е удобно. По желание над блата може да нарежете на много тънки парченца банан.

Шоколадовият мус се приготвя като в блендер смесите авокадото с банана и всичко останало, тахана, меда, маслата, ванилията и портокаловата кора.

Трябва да се получи гладка и хомогенна смес. Изсипва се върху ореховия блат и се остава да стегне в хладилник минимум за 2 часа. Може и да се хапне веднага, но идеята е да се смесят добре вкусовете и да постегне малко.

Поднася се като отгоре се наръси с какао и допълнително портокалова кора, но може и както желаете.

Страхотна торта и по нищо не отстъпва на истинските шоколадови. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар