Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с тиква и течен шоколад

Бисквитена торта с тиква и течен шоколад

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бисквитена торта с тиква и течен шоколад
Снимка: Мария Симова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Най-вкусните торти свършват най-бързо, а от тази няма да остане и помен, затова си запишете рецептата и я приберете на сигурно място"

Необходими Продукти

  • бисквити за торта - 400 г
  • тиква - 600 г печена и подсладена
  • течен шоколад - 200 г
  • инстантно кафе - 200 мл топло и подсладено
  • за крема
  • течна сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте предварително изпечената със захар по ваш вкус тиква с вилица.

Нагрейте течния шоколад да се втечни и залейте подсладеното нес кафе с топла вода и разбъркайте да се разтвори.

За крема разбийте течната сметана на пухкав крем, добавете пудрата захар и заквасената сметана и разбъркайте с миксера много добре.

Нагласете ринга за торти на 22 см диаметър. Потопете в кафето и подредете на един ред няколко бисквити.

Намажете бисквитите със слой крем и разпределете малко от тиквата и шоколада отгоре.

Така редувате, като завършите тортата с крем, общо 4 реда бисквити.

Декорирайте по желание, аз натроших 3 бисквитки Орео и поръсих върху крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: