Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Подлютена супа с ориз и кюфтенца

Подлютена супа с ориз и кюфтенца

Подлютена супа с ориз и кюфтенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматна, пикантна и много вкусна - опитайте, за да се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • кайма - 200 г
  • домати - 1 настърган
  • зеленчуци - 2 шепи микс от моркови, грах и зелен фасул
  • ориз - 7 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз - пресен
  • люти чушки - 1 с.л. сушени червени
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр
  • кисело мляко - 1 к ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук и картофи на малки кубчета. Добавя се настърган домат, разбъркваме и наливаме вода около 1. 5 литра.

Оставя се да заври, през това време омесваме каймата с 2 с. л. ориз, кимион, черен пипер и щипка сол. Оформяме на малки топчета като орех и пускаме в супата.

Добавя се вегета, останалия ориз и микса от зеленчуци.

Готви се на умерен огън до готовност и снемаме от котлона. Застройва се с разбит жълтък с кисело мляко.

Сервираме топла поръсена с нарязан пресен магданоз и щипка-две сушени люти чушлета. Вкусна люта супичка за студено време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: