Начин на приготвяне
Предните крака се изпъват с пръчица, за която се завързват. Бутчетата се разтварят съща така с пръчица, заострена от двете страни.
Ушите и опашчицата се завръщат с алуминиево фолио, за да не прегорят.
Подготвеното по този начин прасенце се поставя върху решетката на печката, а под него се поставя тавичката.
Преди това е необходимо обаче да натрием отвън и отвътре прасенцето със сол и черен пипер. Оставаме го да престои така 2 часа.
След това разтопяваме маслото и намазваме с него прасенцето. Поставяме го във фурната и печем на 200 градуса. Докато прасенцето се пече, го кажем ту с бира, ту с масло.
Ако се появят мехурчета, те трябва да се пукат с игла. Препоръчително е след известно време да покрием прасенцето с пергамент, намазан с масло.
Преди края на печенето снемане фолиото от ушите и опашката, за да се позапекат и те.