Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 160 градуса.
Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвера, смлени орехи. След всеки добавен продукт разбивайте с миксера.
Готовия продукт сипете във форма 20 см с откачащи се стени. Печете блата в загрята фурна. Готовия блат оставете да изстива във формата.
За крема:
Сложете на котлона 700 мл прясно мляко, в останалите 200 мл разтворете 3 пудинга захар и ванилова захар.
След като заври млякото, добавете пудинга и бъркайте до завиране на крема. След като заври, махнете от котлона.
Оставете да изстива и от време на време разбърквайте, за да не хване коричка.
Разбийте меко масло с миксер и добавяйте по малко вече изстиналия крем.
Разбиваме до получаването на пухкав гладък крем. Сипете получения крем върху блата във формата.
Оставете 2 часа в хладилник.
Махнете ринга на формата и украсете ореховата торта.
Пудинговата торта с орехов блат е готова.