Пудингова торта с орехов блат

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1872912
03/03/2018
"Ето, опитайте, но да знаете, че от тази сочна торта даваме само по едно парче на човек "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 351
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса.

Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвера, смлени орехи. След всеки добавен продукт разбивайте с миксера. Готовият продукт сипете във форма 20 см с откачащи се стени. Печете блатът в загрята фурна. Готовият блат оставете да изстива във формата.

За крема:

Сложете на котлона 700 мл прясно мляко, в останалите 200 мл разтворете 3 пудинга захар и ванилова захар. След като заври млякото, добавете пудинга и бъркайте до завиране на крема. След като заври, махнете от котлона.

Оставете да изстива и от време на време разбърквайте, за да не хване коричка.

Разбийте меко масло с миксер и добавяйте по малко вече изстиналия крем.

Разбиваме до получаването на пухкав гладък крем. Сипете получения крем върху блата във формата.

Оставете 2 часа в хладилник.

Махнете ринга на формата и украсете.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар