Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Пълнени Яйца»Пълнени с карфиол яйца

Пълнени с карфиол яйца

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312962711
Пълнени с карфиол яйца2 / 2
05/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Няма да повярвате колко вкусни се получават, докато не ги опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • карфиол - 1 розичка, голяма
  • чесън - 1 скилидка
  • маргарин - 1 ч.л. и 1 с.л. препълнени
  • кисело мляко - 1/2 ч.л.
  • кисели моркови - няколко парченца
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • грах - 250 - 300 г замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Твърдо сварените яйца се разполовяват напречно. Ако не стоят изправени, дъното им се отрязва мъничко, за да станат равни. И тъй като моите се оказаха криви отвътре, внимателно се изрязва белтъкът от дебелата вътрешна страна.

Докато са горещи, жълтъците се намачкват с 1 ч.л. маргарин, прибавя се намачканият бланширан и задушен карфиол, солта, черния пипер, киселото мляко, нарязан на ситно магданоз, пресования чесън, бланшираната и нарязана на много ситно 1 гъбка, нарязаните на ситно белтъците, които са изрязани от половинките.

Размесват се добре и се пълнят белтъчните кошнички със сместа. Набучва се по една мъничка розичка карфиол отгоре и се слагат няколко много тънко нарязани пръчици от морковите.

Напълнените кошнички се поставят върху канапе от сварен, отцеден, посолен и задушен с 1 с.л. грах. 1-та гъбка е за украса.

Останалата плънка слагам върху морковени кръгчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: