Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със сос гъби и моркови

Свинско със сос гъби и моркови

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Свинско със сос гъби и моркови2 / 2
05/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • кромид лук - 2 глави
  • гъби - 200 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сол
  • вода
  • чубрица - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на кубчета свинско месо се сварява до полуготовност.

Зеленчуците се нарязват на ситно и когато водата от месото изври, се добавят към него заедно с олиото и соевия сос, за да се задушат.

Когато лукът стане прозрачен, се добавя червеният пипер и се долива вода, така че да покрие всички продукти.Брашното се размива с малко вода и се прибавя към ястието.

Трябва да се бърка често, защото сосът се сгъстява бързо. Оставяме всичко да ври на слаб огън 10-15 минути и го сваляме от котлона.

Добавят се и подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: