Равиоли със сьомга и пармезан

05/02/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1759262
"Нещо много вкусно и изтънчено, което ще ви помогне да направите специалните моменти още по-специални "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно се прибавят яйцата, омесва се меко тесто, което не трябва да лепне. Оставя се да почива 30 минути.

В тиган загрейте олиото. Добавете ситно нарязания лук и праз и запържете, докато омекнат. После добавете сьомгата и гответе около 5 минути. Сложете бялото вино и гответе, докато то се изпари, след което смелете всичко в блендер, добавете подправките.

Тестото се разделя на 6 части, всяка от които се разточват в правоъгълна форма.

За да се напълня равиолите аз използвам форма за лед, пластмасова правоъгълна. Поставям първата разточена кора върху формата и с лъжичка поставям от плънката във всяко квадратче на формичката.

Отгоре покривам с другата част от тестото и с точилка минавам няколко пъти отгоре, за да притисна тестото. След което с нож си помагам да разделя равиолите.

Варят се 3-4 минути във вряща подсолена вода. В отделен съд се сгорещява маслото и се запържва ситно нарязаният лук, когато омекне, се прибавят и нарязаните домати за 2-3 минути.

Равиолите се сервират със соса и пармезан.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар