Орехови сладки с масло

05/02/2018
"Днес черпим с орехови сладки с масло, а ако искате да знаете как се правят, запишете си рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 011
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 80 г
  • орехи - 50 г смлени
  • ромова есенция - 1 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • орехи - парчета за набождане
  • пудра захар - за овалване
  • брашно - за твърдо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехите се почистват и от тях се отделят парченца за декорация. Останалите се смилат на ситно. В купа сипваме 1 ч.ч. брашно, добавя се меко масло, пудра захар, смлени орехи, щипка канела, есенцията и замесваме тесто.

Ако е лепнещо, добавете още малко брашно. Тестото се завива в прозрачно фолио и оставяме в хладилник да стегне за 20-30 минути.

Изважда се и късаме топчета с големина на малка мандарина.

Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Отгоре се забожда парче орехова ядка и печем в загрята фурна 170 градуса до леко златисто около 12-15 минути, да останат все пак бели.

Изваждат се и овалваме в пудра захар.

Чудесни за кафето.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар