Венециански понички

Венециански понички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • маргарин - 150 г
  • прясно мляко - 1/2 л
  • кора от лимон
  • брашно - 800 г
  • прясна мая - 15 г
  • ванилия - 1 бр.
  • ракия - 4 с.л.
  • стафиди - 200 г
  • олио
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисвате в ракията и се оставят да се отпуснат. Маята се разтваря в леко затопленото мляко. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса добре.

Ако месите на ръка, разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопената мазнина, стафидите (изцедени от ракията, но я запазете), млякото с маята, лимоновата кора и брашното с ванилията. Ракията се слага накрая.

Изнесете добре, покрийте с кърпа и оставете да втаса.

Тестото се доближава много до до козуначено и се нуждае от по-дълго втасване. С намазнени ръце се късат топчета колкото орех и се пържат в обилна мазнина.

Поничките трябва да са изцяло потопени в мазнина. Изваждат се върху хартия, за да се поеме излишната мазнина, след това се нареждат в поднос и се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: