Как се прави карамела .Докато го разпределя във чашите и се втвърдява .Някъде четох ,че се слагат няколко лъжички вода към захарта
17.01.2023 17:03
Vanya Tenova
аз никога не мога така да го обърна без да ми се разкъса. има ли тайна рецепта за това
15.11.2019 21:12
1
Деяна Кръстева
500 гр захар?
25.04.2018 16:17
3
6
Anna Panaiotova
Слагайте бучки лед за да не заври водата, става перфектен крем карамел.
28.02.2018 19:54
4
1
1
Yordanka Kovacheva
Да, това е добър трик, но въпреки това най- важна е температурата на печене, защото ако е висока и лед да слагам, пак ми става на шупли. Напоследък го пека само на 120 градуса- 1 час и без да слагам лед се получава перфектен. Моите чашки обаче са мънички - при по големи може и да трябва малко повече време за печене на тази температура. Опитайте :)
01.03.2018 00:04
5
Val Ivanov
Приемам всички шуплести кремчета!
10.02.2018 18:45
15
Величка Щърбанова
Снимките са на перфектен крем карамел! Сия обаче с основание е написала коментара си! Просто редактирайте рецептата, като я опишете в подробни детайли. Има домакини, с по-малко опит, които наистина искат, но не знаят как да постигнат отличен резултат при направата на крем карамел! :D Поздрави!
08.02.2018 13:04
6
2
1
Симона
Не знам как да редактирам а и няма какво да редактирам всичко е описано както съм го правила само съм изпуснала че се пече на 140 градуса за два часа на водна баня
08.02.2018 14:25
4
1
Yordanka Kovacheva
На каква температура се пече?
06.02.2018 17:33
7
1
1
Симона
Пекох на 140 градуса за два часа за да не се образуват шупли и гледах да не заври водата това е истината за да няма шупли крема да се пече много и бавно
06.02.2018 18:56
8
1
Сия Рибагина
Крем карамела ви се е получил разкошен, рядко срещам толкова изчистен и гладък крем, обаче за да се получи такъв резултат си има тънкости по приготвянето, които в самата рецепта не са описани. Рецептата е доста "постна" от към описание и с нищо не се различа от десетките рецепти за крем карамел в сайта. Аз лично съм правила крем карамел много пъти и мога да кажа че ако се приготвя така "джаста-праста" както е описано ще се получат не шупли, а направо ями.
06.02.2018 16:44
24
2
1
Симона
Истината е в печенето печен е на 140 градуса за два часа и гледах водата да не заври това е най важното при крем карамел винаги го пека по този начин и се получава без шупли
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани