Желирани плодове с червено вино
Želirano voće sa crnim vinom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Желирани плодове с червено вино

Желирани плодове с червено вино

ИнаИна
Помощник Готвач
4616210756
Желирани плодове с червено вино
Снимка: Ина
1 / 2
06/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Гениално - десерт, който хем ядеш, хем пиеш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасът и крушата се обелват и нарязват на кубчета. В малка тенджера се изсипват водата и виното и се оставят на котлона да заврат.

След като започне да ври сместа, се добавят подсладителят, ванилията и лимоновият сок, както и нарязаните круша и ананас. Оставят се плодовете да се сварят, около 25 минути на бавен огън, така че да не омекнат прекалено много.

В купа се нарязва бананът и се изваждат и добавят към него крушата и ананасът.

Сместа от водата и виното се оставя да се охлади леко и се разбърква с желатина.

След това с нея се поливат плодовете и се поставят в хладилника да се охлади няколко часа преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: