Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправките, ситно смлените зеленчуци и галетата. Овкусете и оставяте в хладилника да поеме всички аромати.
За плънката нарежете киселите краставички, гъбите и топеното сирене на малки кубчета.
От овкусената кайма направете 10 топки и подредете в подходяща тава за печене. С помощта на чаша притиснете всяка топка в средата, така че да се получи гнездо. Напълнете равномерно с плънката, като във всяко гнездо слагате краставички, гъби и топено сирене.
Изпечете във фурна за около 40 до 50 мин.
Извадете тавата и във всяко гнездо сложете кетчуп и поръсете обилно с кашкавал. Допечете до разтопяване на кашкавала.
За гъбения сос:
В подходящ съд разтопете маслото, добавете и малко олио, препържете чесъна и запържете гъбите и настъргания морков, прибавете брашното долейте малко хладка вода или бульон, прибавете и сметаната, оставете всичко да се задуши, в края прибавете виното да се абсорбира. Овкусете с подправките. Изцедете и лимона и поръсете с наситнен магданоз.
Сервирайте гнездата, като ги поливате със сосчето и декорирате по желание!
Коментари