Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на крема. Маслото се оставя предварително да се размекне на стайна температура, след което се добавя в купа и се разбива с миксер, докато стане пухкаво.
Кондензираното мляко се добавя на 4-5 пъти към маслото при непрестанно разбиване. Кремът се разбива, докато не се получи еднородна смес.
Орехите се смилат в блендер или чопър.
След като всички компоненти на тортата са приготвени, е време за сглобяването ѝ. В поднос или голяма чиния се слага първият блат, върху който се размазва част от крема.
След като кремът е равномерно разнесен, върху него се поръсват част от смлените орехи.
Процесът се повтаря, докато блатовете не свършат. Върху последния блат се разстила остатъка от крема и тортата се украсява по избор.
Може да поръсите отново със смлени орехи и/или натрошени бисквити.
Тортата Медовик се оставя да престои 24 часа в хладилник.