Шоколадови ябълки с лешници

09/02/2018
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате, почиствате семето ябълките и ги настъргвате на ренде.

В тиган загрявате маслото и поставяте настърганите ябълки заедно със захарта и ванилията, оставяте на котлона, докато течността се изпари и ябълките се карамелизират.

Оставяте сместа да се охлади и от нея оформете топчета колкото орех.

Бодвате по една дървена клечка във всяко топче.

Загрявате леко течния шоколад и топвате ябълковите топчета в него, след което веднага ги овалвате в смените лешници.

Подреждате в чиния и оставяте в хладилника да се охладят.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар