Начин на приготвяне
Сипва се брашното в купа и оформяме кладенче. Добавя се мека свинска мас, леко разтопена, жълтъците, прясното мляко, сол, сода за хляб и се разбърква добре.
Прибавя се натрошено ситно сирене и настърган кашкавал. Бъркаме с вилица като загребваме и от брашното да се получи топка тесто, накрая се замесва на средно твърдо тесто, да не лепне.
Разделя се на две части - по-лесно се работи. Първата се разточва на кора и с формичка се изрязват соленки (аз ползвах форма сърце). Втората част се оформя на фитил, нарязва се на парченца с дължина 3-4 см и нареждаме соленките в тава върху хартия за печене.
С четка се намазват с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 200 градуса до златисто.