Начин на приготвяне
В купичка разбивате маята със захарта, солта, малко от топлата вода, зехтина и една с.л. от брашното и оставяте на топло да шупне.
В купа или друг подходящ съд пресявате брашното, за да се аерира (насити с кислород), правите кладенче и изсипвате шупналата мая, като постепенно добавяте и останалата вода и месите до получаване на гладко и средно меко тесто, което оставяте покрито с влажна кърпа и на топло до удвояване на обема си.
След което премесвате отново и разточвате на правоъгълна кора, която поставяте в намаслена тава, като издърпвате леко краищата настрани, за да се оформи малък ръб. Домата режете на шайби и подреждате върху тестото, така че да го покрие.
Отгоре редите изброените сирена, като завършвате с настъргания кашкавал. По желание може да завършите пицата с шайби домат и задължително се поръсва с риган.
Пече се около 20 минути в предварително загрята на максимум фурна, за да се доближим максимално близо до температурата, на която се пекат пиците в пещ за пици.
Добър апетит!