Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с канела и карамелен сос

Ябълков сладкиш с канела и карамелен сос

Ябълков сладкиш с канела и карамелен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 80 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 3 бр
  • кондензирано мляко - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяте кондензираното мляко, както е в консервата, в тенджера под налягане и варите около 1 час, ако нямате такава тенджера, може да използвате и обикновена (варенето продължава 2-3 часа в такъв случай).

Преди да отворите консервата, задължително течността вътре трябва да е изстинала. Разбивате яйцата със захарта и ванилията, добавяте маслото, разтопено преди това.

Пресявате брашното, смесвате го с бакпулвера и добавяте на етапи към яйчената смес. Разбърквате хубаво.

Обелвате ябълките и ги настъргвате на едро. Добавяте и тях към кексовото тесто заедно с канелата и бъркате, докато получите еднородна смес.

Изсипвате сместа в малка тавичка, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и поставяте в загрята на 180 градуса фурна и печете.

Готовият сладкиш заливате с получения вече карамелен сос от кондензираното мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: