Начин на приготвяне
Поставяте кондензираното мляко, както е в консервата, в тенджера под налягане и варите около 1 час, ако нямате такава тенджера, може да използвате и обикновена (варенето продължава 2-3 часа в такъв случай).
Преди да отворите консервата, задължително течността вътре трябва да е изстинала. Разбивате яйцата със захарта и ванилията, добавяте маслото, разтопено преди това.
Пресявате брашното, смесвате го с бакпулвера и добавяте на етапи към яйчената смес. Разбърквате хубаво.
Обелвате ябълките и ги настъргвате на едро. Добавяте и тях към кексовото тесто заедно с канелата и бъркате, докато получите еднородна смес.
Изсипвате сместа в малка тавичка, намазана с мазнина и поръсена с брашно, и поставяте в загрята на 180 градуса фурна и печете.
Готовият сладкиш заливате с получения вече карамелен сос от кондензираното мляко.