Орехова торта с бисквити

Орехова торта с бисквити
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не е честно да има толкова вкусни торти и само по един стомах на човек"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакетчета
  • орехи - 200 г
  • малинов конфитюр - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 500 г краве
  • нишесте - 1 бр 40 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите натрошаваме на дребни парченца.

В съд смесваме 2/3 от орехите, които предварително сме натрошили, и конфитюра.

Нишестето разтваряме с 1 чаена чаша студена вода, като добавяме разбитите жълтъци.

При непрекъснато бъркане сипваме получената каша в мляко, което е врящо и подсладено със захар на вкус.

Сипваме и бисквитената смес към млякото, като разбъркваме всичко добре.

В кръгъл дълбок съд, който предварително сме постлали домакинско фолио, изсипваме готовата смес.

Прибираме във хладилника за 3-4 часа.

След като мине времето, предварително разбийте белтъците със захарта, и с получената смес намазваме тортата.

Поръсваме я с останалата част от орехите.

Поставяме ореховата тортичка за малко в хладилника, за да поеме добре ароматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: