Начин на приготвяне
Бисквитите натрошаваме на дребни парченца.
В съд смесваме 2/3 от орехите, които предварително сме натрошили, и конфитюра.
Нишестето разтваряме с 1 чаена чаша студена вода, като добавяме разбитите жълтъци.
При непрекъснато бъркане сипваме получената каша в мляко, което е врящо и подсладено със захар на вкус.
Сипваме и бисквитената смес към млякото, като разбъркваме всичко добре.
В кръгъл дълбок съд, който предварително сме постлали домакинско фолио, изсипваме готовата смес.
Прибираме във хладилника за 3-4 часа.
След като мине времето, предварително разбийте белтъците със захарта, и с получената смес намазваме тортата.
Поръсваме я с останалата част от орехите.
Поставяме ореховата тортичка за малко в хладилника, за да поеме добре ароматите.