Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Какаов пирог Зебра

Какаов пирог Зебра

Какаов пирог Зебра
Снимка: Теодора Мещерова
4 / 5
09/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Знаете ли кой е любимият десертна природозащитниците - точно така, какаов пирог Зебра"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 2 с.л.
  • ванилова есенция - 3 - 4 капки
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и яйцата се разбиват заедно. След което се добавят млякото и олиото, разбива се, добавя се брашното, есенцията ванилия и бакпулверъта. Отново се разбива.

Сместа се разпределя в две отделни купи. В едната се слага какаото и се разбърква, докато се оцвети. Във форма за торта с диаметър 20 см се слага хартия за печене, намазнява се и в средата се слага една супена лъжица брашно.

С помощта на супени лъжици се слага по средата върху брашното от двете смеси, като се почне с бялата. Така се редуват, докато свършат. Накрая с помощта на клечка за зъби се правят шарки.

Пирогът се пече в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

Забележка: В оригиналната рецепта е ползвана заквасена сметана и сода за хляб, угасена в оцет, но понеже нямах нито сода, нито сметана, замених с прясно мляко и бакпулвер.

Рецептата е кръстена така, защото е взета от руски сайт, в който е кръстена така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: