Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват в подсолена вода, в която сме добавили и една супена лъжица оцет за около, 10 -12 минути.
Изплакват се със студена вода и се оставят, докато изстинат в нея, за по-лесно обелване.
Твърдо сварените яйца се обелват и разрязват по дължина.
Жълтъците се прехвърлят в купа заедно с майонезата и нарязания на ситно зелен лук.
Шпротите се почистват от опашките, наситняват се и се добавят към жълтъците. Добавят се към сместа и 2 с.л. от растителната мазнина от консервата.
Всичко се разбърква с вилица, добавя се на вкус черен пипер, лимонов сок и сол, ако е необходимо.
С получената плънка с помощта на лъжичка или шприц се пълнят белтъците.
Пълнените яйца се сервират, украсени с листенца пресен копър.
Поднасят се като предястие за аперитива.
Фаршированите яйца с шпроти са много вкусни!
Коментари