Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и се изваждат в купа.
Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня заедно с маслото. След това се прибавя към бисквитите и се разбърква добре.
Сместа се разпределя в малки форми за тарталети, по-удобно е да са с махащо се дъно, за да се отстранят по-лесно. Трябва да се покрие дъното и стените на формите, като се притиска и се заравнява много добре. След това се оставят да престоят в хладилник, колкото да стегнат.
За пълнежа на тарталетите сметаната се кипва със захарта и се смесва с накълцания шоколад. Изчакват се няколко минути шоколадът да омекне и се разбърква енергично.
Прибавят се ванилията и солта и пак се разбърква. Накрая се слага маслото и отново се разбърква. Пълнежът се разпределя в тарталетите.
Отгоре се украсяват с малини и свежи листенца мента. Тарталетите се охлаждат поне за 2 часа.
Добър апетит!