Домашни донъти

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
67
380
3
09/02/2018
"Донътите не са ли домашни, хич не ни ги хвалете "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 810
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - около 600 г
  • суха мая - 11 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 260 мл
  • масло - 100 г разтопено
  • сол - 1 к.л равна
  • захар - 4 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото правя, като в кухненски робот поставям всички продукти

и там си омесвам хубаво и еластично тесто - за 10-ина минути.

След това покривам тестото в купа и го оставям на топло да втаса хубаво около час,

Когато е готово, го премесвам леко с брашно. Разточвам го на кора с дебелина около 1 см. С форма изрязвам кръгове.

В средата на всеки кръг с накрайник за пош също изразявам кръгчета.

Редя получените кръгчета и топчета в леко набрашнена тава.

Когато са готови, ги покривам с кърпа и ги изчаквам леко да втасат за още 30 мин.

След това в касеролка с поне един-два пръста олио ги пържа от двете страни.

Поставям в касеролката по 3 бр. кръгчета, защото при пържене те се надуват.

Така след това изпържвам и малките топчета - на два пъти.

Топли ги овалвам във фина кристална захар.

Но може да се разтопи шоколад с малко масло и да се топнат донътите в него.

А отгоре да се посипят шоколадови пръчици или друга подобна декорация.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цветелина Стойкова
Браво за рецептата! Супер са!
2
0