Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с вино и уиски

Свински котлети с вино и уиски

Свински котлети с вино и уиски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Оказва се, че и месото обича да си попийва"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр. без кост
  • марината
  • домашно вино - 1 ч.ч.
  • уиски - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. за скара
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • гарнитура
  • прясно зеле - 1/2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се маринатата, като в купа смесваме всички продукти и се разбърква добре.

Свинските котлети, нарязани на парчета, се заливат с марината. Покриваме с алуминиево фолио и оставяме в хладилника за 1 час да се овкусят.

Изваждат се и тогава се поръсват с морска сол. Загрява се скара или грил тиган. Печем котлетите от двете страни до готовност, изваждат се и покриваме с алуминиево фолио да запази топлината.

Зелето се нарязва на ивици, морковите се стържат на едро ренде и разбъркваме добре.

Добавя се киселото мляко, майонеза и сол, разбърква се, да се смесят вкусовете.

Сервираме порция котлет със зелева салата, отгоре украсена с маслинка.

Идеално с чаша вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: