Картофено мезенце

Картофено мезенце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол - 3 ч.л.
  • маргарин - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер
  • колбас - 300 г
  • кашкавал - за поръсване
  • топено сирене - с вкус на гъби
  • олио
  • грис
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват, намачквате се с вилица и към тях се прибавят солта, маргаринът и прясното мляко.

Средна по големина тавичка се намазва с олио по дъното и стените, които след това се наръсват с грис.

Картофеното пюре се разделя на две равни части. Половината се изсипва в тавичката и се разстила равномерно.

Поръсва се с нарязания на дребно кубчета колбас, а отгоре се нареждат ленти от топеното сирене.

Останалата част от пюрето се подправя с черния пипер и се разстила върху сиренето.

Ястието се поръсва с кашкавал и се запича в умерен фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: