Начин на приготвяне
Нарязваме чушката на тънки парченца, а магданоза - на ситно. Лука почистваме и го нарязваме на ивички. Свинските пържоли ги нарязваме на малки парченца. Измиваме ги със студена вода.
Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Загряваме олиото в дълбок тиган и ги позапържваме леко. Като са готови, добавяме лука и объркваме, и той да се задуши. Добавяме нарязаната чушка. Разбъркваме.
Захлупваме с капак и като е поомекнало всичко, наливаме доматен сок с моркови от консерва /домашен, зимнина/ и разбъркваме.
Не слагаме захар, защото морковите дават сладост. Доливаме топла вода и оставяме да се готви на тих огън, като го похлупваме. Подправяме преди това със сол, черен пипер и чубрица на вкус.
Към края на готвенето слагаме брашно, размито в 2-3 с.л. топла вода, да се сгъсти яхнията. Ври още 5-6 мин. Най-накрая слагаме магданоза.
Да ви е сладко!