Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в блендер и след това добавяме водата, и размесваме. Разстиламе тази бисквитена смес на дъното на кръгла тавичка с отделящи се стени. Хубаво притискаме и заглаждаме, за да оформим основата на тортата.
За крема първо с миксер разбиваме яйцата със захарта, след това добавяме заквасената сметана и разбиваме по-продължително около 10 минути.
Сипваме изварата, лимоновия сок, ванилията и бакпулвера и с лъжица разбъркваме до хомогенна смес. Накрая добавяме и орехите, разбъркваме и изсипваме сместа върху бисквитената основа.
Леко разклащаме, за да се разпредели равномерно сместа. Печем в загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Изпечената торта поръсваме, докато е гореща, със смлени карамелизирани орехи.
Оставяме да се охлади и прибираме в хладилник за поне 4-5 часа преди сервиране.