Крем-карамел с тиква

DianaDianaНовак8
22/11/2012
"А вие си мислехте, че не може да ма по-вкусен десерт от крем карамел! Опитайте и нашето предложение!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 057
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с половината захар и се смесват с прясното мляко. Тиквата се обелва, сварява, пасира и се добавя в сместа заедно с ванилиите.

Във формички се сипва по 1 с.л. захар и се карамелизира. Щом се втвърди, върху него се налива от сместа. Формичките се нареждат в тава, на дъното на която се наливат около 2-3 пръста вода.

Крем карамелът с тиква се пече на слаба фурна, загряна предварително, като се внимава водата да не завира.

Рейтинг

5 4
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кати
кати
18.09.2013 08:14
Добре е,но много яйца ми струват за това количество мляко.АЗ бих го направила с 3-4 яйца,при положение ,че за крем карамел с 1 литър мляко използвам 6.
7
0