Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Дяволски рапани

Дяволски рапани

Дяволски рапани1 / 2
12/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 връзки
  • зехтин - 6 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 1/2 кубче от гъби
  • рапани - 1/2 кг
  • чили сос - 4 с.л.
  • сусамово масло - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина, докато омекне.

Прибавя се брашното и се разбърква добре.

Разрежда се с бялото вино и вода, колко да се получи среден по гъстота сос.

Слагат се натрошеният бульон и сварените и нарязани рапани.

Ястието се подправя с чили соса и сусамовото олио и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: